Conferinţa de Psihoterapie Experienţială şi Dezvoltare Personală Unificatoare

„Separare și Unificare – provocări actuale în psihoterapie și dezvoltare personală”

- conferință națională -
Ediţia a IX-a, 26-27 Octombrie 2019, Bucureşti
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Panduri 90

W 5 - Triatlonul parental – cum participă părinții la autonomia copilului

COORDONATORI:  conf. univ. dr. Victor BADEA, lect. univ. dr. Mariana BADEA

conf. univ. dr. Victor BADEA

Universitatea din Pitești. Licențiat în Psihologie și în Teologie Pastorală, Studii Aprofundate în Psihodiagnostic și Psihoterapie, doctor în psihologie, psihoterapeut formator și supervizor P.E.U., cu contribuții la dezvoltarea evaluării și consilierii psihologice adresate persoanelor marginalizate social, competențe în dezvoltare personală în grup, psihopatologie, consiliere spirituală, terapii creativ-expresive, cu stagii de documentare în Canada. Cadru didactic asociat al Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. Membru în Comisia de Psihologie clinică și Psihoterapie din cadrul Colegiului Psihologilor din Romania.

lect. univ. dr. Mariana BADEA

Universitatea din București. Doctor în psihologie, MD, psihoterapeut formator și supervizor P.E.U., cu contribuții la dezvoltarea metodei P.E.U. la copii, competențe în consiliere experiențială individuală și de grup, dezvoltare personală în grup, terapii creativ-expresive, terapia unificării centrată pe copil și familie, psihodiagnoză proiectivă, specialist în terapia afecțiunilor psihosomatice, cu stagii de documentare în Franța.

 

DESCRIERE WORKSHOP

Separarea copilului de părinți nu reprezintă un moment, ci un proces care se desfășoară gradual. Modul în care părinții își vor utiliza competențele va face ca viitorul adult să se dezvolte ca o persoană autonomă sau, dimpotrivă, ca o persoană nediferențiată, cu dificultăți în a-și lua viața în propriile mâini. În acest workshop vom detalia principalele etape ale acestui proces de devenire personală și competențele pe care părinții le pot activa pentru atingerea acestui obiectiv.